loading...
خدا2
ایوب بازدید : 338 پنجشنبه 15 مرداد 1394 نظرات (0)

اطلاعاتي در باره نحوه درخواست پناهندگي در اروپا

 

 

تهيه و تنظيم :  زلمی رزمی 

 

 کسانی که از کشورهاي اروپاي درخواست پناهندگي مي کنند لازم است ابتدا با روش پرسش و پاسخ  مقامات پناهندگی آشنايي پيدا و خود را براي پاسخگويي به آنها آماده کنند. زماني که شما درخواست پناهندگي ميکنيد مي بايست به شماري از پرسشهايي که از شما ميکنند، پاسخ دهيد. اين پرسشها درباره گذشته شما، خانواده و نزديکانتان است. فراموش نکنيد که پاسخ دادن به همه آنچه که در تصميم گرفتن نهايي  اهميت دارد بسيار مهم است. از اين رو اجازه ندهيد چيزي فراموش شود يا ناگفته بماند. در زير شماري از پرسشهايي را که کارمندان دولت از شما ميکنند، آورده ايم تا با آنها بيشتر آشنا شويد. شماره بندي و پس و پيش بودن آنها در درجه اول اهميت نيست. آنچه که شما بايد به آن دقت کنيد آن است که داستان زندگي خود را آنگونه که لازم است توضيح دهيد و بهم وصل کنيد. تلاش کنيد که آنچه را که تعريف ميکنيد از روي نظم و ترتيب زماني باشد تا براي شنونده و خواننده گيج کننده نشود. هر چه شما پراکنده و بدون ترتيب  دلایل خود را بازگو کنيد امکان بوجود آمدن سؤتفاهم  زياد خواهد شد؛ و در نهايت شما هستيد که شايد پاسخ منفي دريافت کنيد و مجبور به ترک خاک اين کشور شويد. شما براي کسب حق پناهندگي در شرايط امروز در کشورهاي پناهنده پذير قبلا بايد روي سوالهاي زير کار کرده باشيد. اين اصلي ترين سوالهايي است از شما به عنوان پناهنده در اداره مهاجرت، و يا پليس هاي مرزي  ومحاکم  پرسيده ميشود.

- چرا کشور خود را ترک کرديد؟ - چگونه به اين کشور رسيديد، از چه راهي؟ 

 

- چه وقت به اينجا رسيديد؟ - از چه طريقي؟ 

 

- نام و نام خانوادگي؟ - تاريخ تولد؟ - اسم پدر و مادر و شغل آنها؟ 

 

- کجا و در کدام شهر زندگي ميکرديد؟ - آدرس محل زندگي؟ 

 

- پدر و مادر شما کجا زندگي ميکنند؟ - شغل و نحوه امرار معاش آنها؟ 

 

- شغل خودت و تخصص هاي حرفه اي؟ - ميزان تحصيلات؟ 

 

- در کدام مدرسه درس خوانده ايد، اسم و محل آن را نام ببريد؟ 

 

- آيا ازدواج کرده ايد؟ - نام همسر شما چيست؟ - شغل و نحوه امرار معاش ايشان؟ 

 

- موقعيت امنيتي همسر شما چگونه است، آيا او نيز در خطر است؟ 

 

- چند فرزند داريد؟ - برادر و خواهر چطور؟ - چکار ميکنند؟- سن ايشان(فرزندان، خواهر و برادر) 

 

- با دقت هر بلايي که به سر شما و خانواده شما در رابطه با فعاليت سياسي آمده است از جمله تعقيب، بازداشت، آزاد شدن، شکنجه،  تلاشی  خانه، مصادره اموال و مانند آنها را توضيح دهيد. آيا به غير از فعاليت سياسي به دلايل ديگري همچون باور مذهبي، نژاد، جنسيت يا متعلق بودن به يک گروه اقليت، تحت تعقيب و آزار قرار گرفته ايد؟ در دوره هاي متفاوت چگونه تحت تعقيب، آزار و شکنجه قرار گرفته ايد؟ 

- سابقه فعاليت سياسي خود و آنها ؟ - چطور شد که موقعيت شما به خطر افتاد؟ 

 

- سابقه دستگيري و زندان ، چند مورد و در چه تاريخهايي؟ 

 

- چه مدت زنداني بوديد(چند ماه و يا چند سال)؟ - در کدام زندان؟ - زنداني که شما در آن بسر مي بردي در کجا قرار گرفته است؟ - چند نفر زنداني در آن وجود داشت؟ - شکل داخل و بيرون زندان چگونه است؟ 

 

- نحوه دستگيري مثلا براي شما نامه فرستاده بودند، در محل کار دستگير شديد و يا در منزل؟ - در چه ساعاتي از شب و يا روز؟ - ماموريني که شمارا دستگير و يا جلب کردند چند نفر بودند؟ 

 

- به وسيله چه نيرويي دستگير شديد؟ نيروي  امنیت دولتی  ،  پولیس ،  امر به معروف و نهي از منکر،   و يا نیروهای طالبان ومجاهدین   ؟!! 

 

- آيا اشخاص ديگري نيز در ارتباط با شما دستگير شدند، اگر ممکن است نام ببريد؟ 

 

- آيا هنگام تفتيش منزل شما، مأمورين اسنادي و يا چيز ديگري که مجرم بودن شما را اثبات کند پيدا نمودند؟ 

 

- نحوه فرارتان از  کشورتان به چه صورت بود؟ - با چه وسيله اي و از چه طريقي فرار کرديد؟ - قاچاقچي را چگونه پيدا نموديد؟ - اسم قاچاقچي شما چي بود؟ - آيا تا اينجا همان قاچاقبر را همراه داشتي؟ 

 

- چند روز طول کشيد تا به اینجا  رسيديد؟ - از طريق چه مرزهايي؟ 

 

- مدارکي همراه خود داريد مثل پاسپورت ، کارت شناسايي ، تذکره تابعیت و غيره؟ 

 

- اسناد ديگري که نشان دهد موقعيت شما به خطر افتاده است، با خود داريد؟ 

 

- آيا تاکنون شخص و يا اشخاصي از خانواده شما زنداني، فراري، اعدام و يا تحت تعقيب و پيگرد قانوني قرار گرفته است؟ 

 

-اگر چنين بوده به طور مشخص اسم و چگونگي و تاريخ آن را بيان کنيد؟ -مثلا در چه تاريخي؟-به چه جرمي؟ 

 

-چرا فعاليت سازماني شما افشا شده بود؟ -چه مدارکي از شما گرفته بودند؟ 

 

- شکل فعاليت سياسي و سازماني شما چگونه بود؛ علني، نيمه علني و يا کاملا مخفي بود؟ - با چه سازماني فعاليت مي کرديد؟ - تاريخ آشنايي و شروع فعاليت شما با اين سازمان؟ - آشنايي از چه طريقي روزنامه، نشريه، راديو، سايتهاي اينترنيتي و يا اشخاص و عناصر فعال سازمان مربوطه کدام يک؟ - با چه پاسپورتي آمديد؟ پاسپورت شما چه رنگي بود؟ - آيا مي دانيد پاسپورتي که شما با آن آمده ايد مربوط به کدام کشور بود؟ 

 

- حال روحي شما چگونه است؟ 

 

- مذهب شما چيست؟ 

 

- گفتيد از طريق همسرتان تهديد به مرگ شده ايد چرا؟ - بجرم رابطه خارج ازدواج با چه کسي؟ اسم شخص؟ - اسم و آدرس شخصي که با شما رابطه داشت؟ - در صورت امکان سن و سال وي را بيان کنيد؟- تاريخ شروع و آشنايي با وي؟ 

 

- آيا تهديد شديد چگونه اين تهديد صورت گرفت بوسيله چاقو، اسلحه و يا از طريق ديگري؟ - چگونه از دستشان فرار کرديد؟ شب بود يا روز؟ بعد به کجا رفتيد؟ چگونه از زندان آزاد شديد با قيد ضمانت پول نقدي و يا اينکه حکم زندانتان تمام شده بود؟ 

 

- محکوم به زندان شديد؟- چند سال حکم داشتيد؟ در کدام زندان بوديد؟ آيا در زندانهاي ديگري هم بوديد؟ در زنداني که شما بوديد چند نفر زنداني بودند؟ -چرا بعد از آزادي تان از زندان نمي توانستيد در کشورتان  بمانيد؟ آيا فرزند بزرگتري در کشورتان  داريد؟ چند سال سن دارد و سرپرستي وي به عهده چه کساني است؟ 

 

- آيا کسي و يا کساني از خويشاوندان شما در خارج کشور زندگي مينمايند ؟ - آيا تا کنون از دولت   ما         تقاضاي ويزه کرده ايد؟ 

 

- آيا تاکنون از  کشورهاي ديگري در خواست پناهندگي کرده ايد؟ 

 

- شما به عنوان اقليت مذهبي، همجنسگرا و يا زني که بخاطر مسايل اخلاقي از طرف شوهر، برادر و يا هر عضوي از خانواده تهديد به مرگ شده باشيد بايد بتوانيد تاريخ، شواهد و چگونگي به وقوع پيوستن کل ماجرا و پروسه فرار از آن را توضيح دهيد؟ 

 

- پس از آنکه کشور خود را ترک کرديد نسبت به دوستان و خانواده و ديگران که در آنجا مانده اند احساس گناه ميکنيد؟- احساس ميکنيد به آنها مديون هستيد؟ اگر پاسخ مثبت است تا آنجا که ميتوانيد آن را بشکافيد. چه زماني شما در اين فکر افتاديد که کشور خود را ترک کنيد؟ در اين رابطه چه احساسي داشتيد؟ 

 

 

 

توجه داشته باشيد که شب قبل از مصاحبه را خوب بخوابيد و سعي کنيد که در آرامش کامل و بدور از هر گونه اضطراب و پريشاني خيال به مصاحبه برويد. 

 

هنگام درخواست پناهندگي در صورت داشتن همسر و يا فرزند در ايران و کشورهاي همجوار و همچنين در صورت تمايل به آوردن آنها بعد از کسب حق پناهندگي لازم است هنگام مصاحبه اسامي آنها را با مقامات پناهندگي در ميان بگذاريد. معمولا کساني که بوسيله ویزه قانونی و از طريق قانوني وارد کشور مي شوند در صورت درخواست پناهندگي شانس بسيار کمي خواهند داشت، مگر اينکه دلايل بسيار قوي و قانع کننده اي به مقامات اداري ارائه داده باشند. شما بعنوان پناهنده در صورت گرفتن جواب منفي و بر طبق قانون پناهندگي کشور از طريق ازدواج نيز اجازه اقامت نخواهيد يافت مگر اينکه در صورت ازدواج به کشور خود بازگرديد و مراحل قانوني آن را گذرانده باشيد؛ ازدواج قبل از جواب منفي مي تواند بر شانس متقاضي پناهندگي بيافزايد. اما تعيين کننده نيست. هنگام طرح موضوع ازدواج، مقامات پناهندگي از شخص متقاضي سؤال ميکنند که آيا دوست داريد از طريق ازدواج  دوسیه  تان مورد بررسي قرار گيرد يا از طريق همان کيس پناهندگي  تان؟ در جواب به اين سوال بهتر است بگوئيد بر اساس  دوسیه  پناهندگي ام، چون خود به خود ازدواج هم به عنوان يکي از دلايل تعلق حق پناهندگي به شخص متقاضي به حساب ميايد مگر اينکه شخص متقاضي، بر اساس قوانين پناهندگي دلايل کافي ارائه نداده باشد - کساني که در ديگر کشورهاي اروپايي پاسخ منفي گرفته باشند، درخواست مجدد پناهندگي آنها در کشور ديگري پذيرفته نمي شود مگر اينکه خلاف آن را اثبات کند - در صورتي که اداره امور پناهندگي تشخيص دهد شخص متقاضي با ویزه  کشورهاي حوزه شينگن آمده است به هيچ وجه اجازه دريافت حق پناهندگي نخواهد يافت، در عين حال شخص متقاضي با ویزه  هرکدام از کشورهاي حوزه قانون شينگن آمده باشند بهمان کشور بازگردانده خواهد شد. 

 

(طرح سؤال) 

 

آيا کسي که با ویزه   فاميلي آمده باشد مي تواند درخواست پناهندگي کند؟ در پاسخ بايد گفت که بله مي تواند اما بايد دلايل کافي و قانع کننده اي را به مقامات پناهندگي ارائه دهد، به شرط آن که: ١- آخرين اعضاي خانواده باشد، پدر يا مادر پير و تنهايي باشد و از تامين معيشت زندگي و توان کاري برخوردار نباشد ٢- بدون سرپرست و عدم برخورداري از مراقبت کسي باشد ٣- فرزندي زير سن قانوني باشد و با همان شرايط بي سرپرست بودن در کشور محل اقامت خود و همچنين از طريق ازدواج آمده باشد. و دليل ديگر ميتواند به خطر افتادن امنيت شخص متقاضي به هنگام خروج از کشور باشد. قانون دابلين: 

 

قانون دابلين يک توافق مشترک بين همه کشورهاي اروپايي مي باشد. بر اساس اين قانون در صورتي که هر متقاضي پناهندگي در هرکدام از اين کشورها جواب منفي و نهايتا اخراج گرفته باشد در هيچ يک از ديگر کشورهاي اروپاي و تصويب کننده اين قانون حق پناهندگي وي پذيرفته نخواهد شد. از نظر کشورهاي اروپايي شاهراه اصلي ورود پناهندگان به اروپا يونان و ايتاليا مي باشد. براي جلوگيري و سخت تر کردن هرچه بيشتر ورود پناهندگان به اروپا بويژه آلمان و انگلستان شبکه اي براي رديابي پناهندگاني که ازطريق اين کشورها ميايند ساخته اند که به محض تشخيص آنها را به همان کشور باز مي گردانند. اين رديابيها از طريق انگشت نگاري صورت مي گيرد و همچنين اسامي دارندگان ویزه  هاي توريستي و تجاري در شبکه اينترنتي اداره امور مهاجرين کشورهاي حوزه شينگن باقي خواهد ماند و دارنده ویزه  شينگن به محض تقاضاي پناهندگي شناخته شده و به کشور صادر کننده ویزه  بازگردانده خواهد شد. بر طبق اين توافق از ١٥ ژانويه ٢٠٠٣ پناهندگان به محض ورود به هرکدام از اين کشورها انگشت نگاري و از قبل نيز اسامي آنان در کامپيوتر 

 

ثبت خواهد شد. از اين تاريخ  اطفال  بالاي ١٤ سال نيز انگشت نگاري خواهند شد. 

 

(طرح سؤال)آيا به کساني که مريض باشند حق پناهندگي تعلق مي گيرد؟ بلي در صورتي که قبلا خود را به کشورهاي اروپايي رسانده باشند و دارو و درماني که به آن نياز دارند، در کشوري که از آن آمده اند موجود نباشد شامل حق پناهندگي خواهند شد. اما مراحل بسيار پيچيده و دشواري را در پيش خواهد داشت. لازم به توضيح است که سياست کل کشورهاي پناهنده پذير بر اين اساس است که از پذيرفتن پناهنده طفره رفته و سر باز زنند و اين، کار متقاضي پناهندگي را صد چندان دشوار کرده و دول پناهنده پذير بدين صورت قلعه اي سخت به دور کشورهاي خود کشيده و راه را بر انسانهايي که براي يک زندگي شاد و آرام قصد سفر کرده و سختي راه را به جان خريده اند مسدود و غير قابل نفوذ کرده اند.

 

 

شما که درخواست پناهندگی در سوئد می کنید

Till dig som söker asyl i Sverige - Persiska

مقررات مربوط به اینکه چه کسی حق گرفتن پناهندگی در سوئد را دارد، در معاهدهٔ پناهندگی سازمان ملل متحد و قانون سوئد نوشته شده است. این ادارهٔ کل امور مهاجرت است که به درخواست پناهندگی شما رسیدگی میکند.

Other languages

Print

Share

چندین نشست

 

اگر قراربراین شد که درخواست شما در سوئد رسیدگی شود، درخِلال رسیدگی به درخواستتان از طرف ادارهٔ امور مهاجرت، حق ماندن در سوئد را دارید.

 

شما به چندین ملاقات درادارهٔ مهاجرت احضار میشوید. در واحد پذیرش خود مصاحبه ای پیرامون وضعیت خانوادگی، تحصیلات و شغل خواهید داشت. در مصاحبهٔ پناهندگی شما باید دلايل درخواست پناهندگیتان را توضیح دهید، به این معنی که چرا در سوئد درخواست پناهندگی میکنید. حضور در این نشستها برای شما بسیار مهم می باشد. 

 

از شما درخواست به شرکت در یک جلسه اطلاعاتی گروهی میشود. در این جلسه ادارهٔ مهاجرت آنچه را که یک پناهنده مهم است بداند، را توضیح میدهند. بطور مثال اطلاعات میتواند در مورد مسکن، مالی و یا بهداشت و درمان باشد. شما همچنین اطلاعاتی پیرامون چگونگی رَوَند کاری پناهندگی در سوئد دریافت میکنید. درمورد قوانین، اداره های دیگر و سازمانهائی که جهت کمک به پناهندگان فعّال هستند، اطلاعاتی دریافت میکنید. این اطلاعات بسیار مهم و در مدتی که در انتظار جواب هستید برای شما قابل استفاده است. 

 

دربارهٔ خودتان توضیح دهید

ادارهٔ مهاجرت سؤالاتی پیرامون هویّت میکند. برای اینکه اداره مهاجرت تصمیم درستی بگیرد، مهم است که شما هویت خود را نشان دهید. پاسپورت ویا دیگر مدارک هویتی را با خود به ادارهٔ مهاجرت ببرید. این مدارک باید نشانگر اسم ، تاریخ تولد و تابعیت کشورتان باشد. اگر نمیتوانید اسنادهویتی خود را تحویل دهید، باید از طریق دیگر هویت خود را ثابت کنید. مثلاً میتوانید از طریق شناسنامه، دفترچه خانوادگی، دفترچه خدمت و یا عقدنامه ثابت کنید.

 

سؤالات بیشتری پیرامون خانواده و پیشینهٔ شما میشود. هنگامیکه درخواست پناهندگی میکنید، توجه داشته باشید که همه چیز را در مورد خانواده تان توضیح دهید. چرا که اگر اقامت دریافت کنید برای پیوستن مجدد به خانواده تان در سوئد مهم است.

 

دلائل شما

هیچکس غیر از شما نمیداند که چرا شما کشورتان را ترک کرده اید. بخاطر همین بسیار مهم است که توضیح دهید که چه اتفاقی برای شما در کشورتان رُخ داده است و اگر مجبور به باگشت شوید چه اتفاقی برایتان خواهد افتاد. همچنین باید توضیح دهید که برای خود شما چه اتفاقی افتاده، نه اینکه اوضاع عمومی کشورتان چگونه است. اگر آنچه را که مهم است تعریف کنید، در آنصورت ادارهٔ مهاجرت میتواند از دلائل شما برداشت درستی داشته باشد. مسئول با سؤالاتی که مطرح میکند، به شما کمک میکند آنچه  که برای درخواست شما مهم است را بداند.

 

چیزهائی که صحبت  کردن درباره اش مشکل است

بعضی چیزها صحبت کردن در باره اش مشکل است، ولی امکان دارد که خیلی مهم باشد درباره اش صحبت کنید. مسئول ، وظیفهٔ حفظ اسرار دارد و فقط با کسانی که روی پرونده تان کار میکنند حقّ صحبت دارد. مترجم هم همان وظیفه حفظ اسرار را دارد که مسئول پرونده دارد. اگر مایل به داشتن مسئول زن یا مسئول مرد هستید، قبل از شروع رسیدگی به پرونده تان مطرح کنید. هنگام مصاحبه اگر احتیاج به استراحت داشتید، بگوئید. مدارک یا اسنادی واطلاعاتی دربارهٔ کشورتان که دال بر صحّت گفته های شما را دارد، باخود همراه ببرید. ادارهٔ کل امور مهاجرت درصورت لزوم مدارک را ترجمه میکند.

 

میتوانید تأثیر بگذارید

با حضور در وقتهائی که ادارهٔ مهاجرت برای شما رزرو کرده است، جواب درخواستتان را سریعتر میگیرید.

 

آدرس و شماره تلفن خود را به اداره مهاجرت بدهید که ما بتوانیم با شما تماس بگیریم. پست خودرا مرتباً بخوانید که اطلاعاتی را از طرف ما از دست ندهید. فراموش نکنید که تغئیرآدرس خود را به ما اطلاع بدهید.

 

ازطریق تأئید هویّت خود میتوان در جواب گرفتن به درخواستتان سرعت عمل داد. به این مفهوم که ثابت کنید شما کی هستید. مثلاً پاسپورت و یا دیگراسناد شناسائی خود را به اداره مهاجرت تحویل دهید. اگر در تأئید شناسائی خود همکاری کنید، درمدت انتظار جواب اجازهٔ کار کردن دارید.

 

در طول زمان انتظار

 

کمک های حقوقی

بیشترکسانی که درخواست پناهندگی میکنند، حق استفاده از وکیل را دارند.اکثراً یک حقوقدان تحصیل کرده که منافع شما را درنظر دارد و در طول مدتی که ادارهٔ مهاجرت به درخواست شما رسیدگی میکند به شما مشاوره حقوقی میدهد. 

 

اداره مهاجرت وکیل را انتخاب و هزینه آن را پرداخت نموده، وکیل دررابطه با اداره مهاجرت و دیگراداره ها بطور مستقل کار میکند. شما میتوانید شخصی را که به وی اعتماد داشته پیشنهاد داده و هم اینکه وکیل زن یا مرد درخواست نمائید. حتی اگر حق استفاده از وکیل مجانی اداره مهاجرت را نداشه باشید، میتوانید وکیلی با هزینه شخصی خود استخدام نمائید.

 

نقش و کار مترجم

در خیلی از جلسات با اداره مهاجرت یک مترجم شرکت میکند که وی آنچه را که گفته میشود ترجمه کند. مترجم گاهی اوقات حضوری و گاهی تلفنی و یا از طریق تصویری ترجمه میکند. هنگام صحبت در نظر داشه باشید که مَکث کنید تا مترجم فرصت ترجمه حرفهای شما را داشته باشد. قبل ازشر وع مجدد به حرف زدن، فرصت دهید که مترجم ترجمه اش تمام شود. 

 

مترجم باید ازمقررات خاصی پیروی کند. قبل از ترجمه مترجم موظف است نقش خود  در مورد وظیفه حفظ اسرار و ترجمه آنچه که در اطاق گفته می شود را به اطلاع طرفین برساند. مترجم بدون کم یا زیاد آنچه را که گفته میشود ترجمه میکند. مترجم بصورت شخص اول ترجمه میکند. مترجم به عنوان بیطرف بدین معنی که در مورد سیاست، مذهب ویا چیز دیگری نبایدعقیدهٔ خود را ابراز دارد. مترجم باید بیطرف باشد. بدین معنی که مترجم نباید دخالت و سعی به کمک کرده و نباید نشان دهد که هم نظر یکی از طرفین مکالمه است. 

 

اگر زبان مترجم را نمیفهمید و یا به دلائل دیگر احساس راحتی نسبت به مترجم نمیکنید، بسیار مهم است که مطرح کنید. شما میتوانید درخواست قطع جلسه کرده و خواهان مترجم دیگری باشید. اگر مایلید که مترجم مرد یا زن داشته باشید، حتماً از قبل اطلاع دهید. بسته به آنچه که مطرح میکنید، اگر مترجم همجنس شما و یا متضاد جنس شما باشد، گاهی اوقات ممکن است احساس بهتری شود. 

 

سازمان های داوطلبانه

شما همیشه حق تماس و دریافت کمک از سازمانهای مختلف داوطلبانه را دارید. کارمندان اداره مهاجرت اطلاعاتی پیرامون سازمانهای مختلفی که در محل زندگیتان وجود دارند را به شما میدهند. همهٔ سازمانها در شهرهای کوچک فعال نیستند. اگر مایل به تماس با سازمان خاصّی هستید از واحد پذیرش خود بپرسید.

 

 کارت آِل اِم آ

وقتی که درخواست پناهندگی میکنید، رسید درخواست به شما میدهند. روی رسید شماره ای است که هنگام تماس با اداره مهاجرت ارائه میدهید. با داشتن این شماره کار مسئول برای پیداکردن مشخصات و پروندهٔ شما راحتتر میشود. چند روز بعد از درخواستتان جهت تحویل کارتی به دفتر واحد پذیرش پناهندگان مراجعه کنید. این کارت بنام  اِل اِم آ  خوانده شده و جایگزین رسید درخواست شماست. بهتراست که این کارت راهمیشه همراه خود داشته باشید ، چراکه نشانگر این است که شما متقاضی پناهندگی و در مدت انتظار به جواب درخواستتان، حق زندگی در سوئد را دارید. هنگام مراجعه برای درمان ضروری است که کارت بهمراهتان باشد که بتوانید از مراقبتی که حق شماست برخوردار شوید. 

 

کار

برای کارکردن در سوئد داشتن اجازهٔ کار برای شما ضروری است، اما بعنوان متقاضی پناهندگی بدون اجازهٔ کار حق کار  کردن دارید درصورتیکه اگر:

 

درخواست پناهندگی شما در سوئد بررسی شود

شما در مورد تأئید شناسائی تان همکاری کنید

درخواست پناهندگی شما با دلیل باشد

اگر واجد این شرایط باشید حق کارکردن دارید. در روی کارت اِل اِم آ نکته ۷مربوط به حق کارکردن، استثناء درمورد داشتن اجازه کار نوشته است. 

 

اگر کار میکنید و جواب منفی گرفته اید، تازمانیکه کشوررا ترک و یا برای ترک کشور همکاری میکنید، حق کار کردن دارید. اگر اجازهٔ اقامت دریافت کنید به این معنی است که میتوانید به کارتان ادامه دهید. 

 

برای پیدا کردن کار میتوانید به سایت ادارهٔ کار(www.arbetsformedlingen.seexternal link, opens in new window) مراجعه کنید. حتی اگر اجازهٔ کار نداشته باشید میتوانیدکارآموزی در محل کاری داشته باشید. 

 

اگر امکان کارکردن نداشته و یا از خود پولی نداشته باشید، میتوانید پول دریافت کنید. پول دریافت شده باید برای هزینه های غذا، لباس و مخارج شخصی کفایت کند. تازمانیکه از اداره مهاجرت پول دریافت میکنید، چنانچه وضعیت مالی شما تغئیر کند، مثلاً کار گیر بیاورید باید به ادارهٔ مهاجرت اطلاع دهید. 

 

مراقبتهای درمانی

شما که درخواست پناهندگی در سوئد داده اید ، میتوانید برای یکبار بطور رایگان معاینه پزشکی در یک مرکز درمانی انجام دهید. معاینه پزشکی روی درخواست پناهندگیتان تأثیری نمیگذارد. شما دربرخورداری از درمان و دندانپزشکی اورژانس و یا درمانی که قابل انتظار نیست محّق هستید. نوع معالجه را بخش درمانی تصمیم میگیرد. در صورتیکه کارت اِل اِم آ  را نشان دهید ۵۰ کرون برای ویزیت دکتر و یا برای گرفتن دارو پرداخت میکنید. کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال همانند کودکان و نوجوانان مقیم سوئد از درمان رایگان استفاده میکنند. 

 

مسکن

شما یا میتوانید در مسکنی که خود تهیه کرده و یا در مسکنی که اداره مهاجرت تهیه میکند زندگی کنید. اگر در مسکن اداره مهاجرت زندگی کنید، حق انتخاب شهر را ندارید،امکان دارد که در مدت انتظار تغئیر مکان دهید. اگر مسکن را خود تهیه کنید هزینه کرایه با خود شما می باشد. 

 

تصمیم گیری

 

اگراجازه اقامت بگیرید حق کار و زندگی درسوئد را دارید. بعداز گرفتن اجازه اقامت به ادارهٔ امور مالیاتی جهت ثبت احوال و گرفتن چهارشماره اقدام نمائید. بعنوان مدرک ،کارت اقامت از طرف اداره مهاجرت صادر میشود. این کارت با پست به آدرستان فرستاده میشود.

 

اگر جواب منفی بگیرید

جواب رّد به درخواست شما به این معنی است که اداره مهاجرت دالائل شما را برای ماندن در سوئد کافی نمیداند. در صورت گرفتن جواب منفی دو راه دارید: یا تصمیم را قبول کرده و به کشورتان برمیگردید و یا اعتراض میکنید. 

 

اگر تصمیم را بپذیرید که زیر برگه ای بنام برگه اعلام پذیرش را امضاء میکنید. وقتی که امضاء کردید دیگر حق اعتراض نداشته و باید برای بازگشت خود برنامه ریزی کنید. 

 

در مقابل اگر چنانچه تصمیم به اعتراض گرفته به این معنی است که از دادگاهی درخواست رسیدگی به این جواب رّد را میکنید. شما میتوانید اعتراض خود را به اداره مهاجرت بفرستید. اعتراض باید قبل از اجرای تصمیم بدست اداره مهاجرت برسد، یعنی حداکثر تا سه هفته بعداز اینکه از تصمیم مطلع شُدید. اگر وکیلی دارید وکیلتان میتواند به شما کمک کند. 

 

درابتدا اداره مهاجرت اعتراض شما را بررسی میکند که بتواند تغئیری در تصمیم بدهد. اگر اداره مهاجرت نتواند تغئیری در تصمیم ایجاد کند اعتراض شما را به دادگاه مهاجرت واگذرمیکند. اگر شما با حکم دادگاه مهاجرت مخالف هستید میتوانید از دادگاه عالی مهاجرت  بخواهید که به پرونده تان رسیدگی کند. 

 

اگر شما تغئیر نظرداده و اعتراض خود را پس بگیرید، به اداره مهاجرت خبردهید که جواب منفی را پذیرفته اید. بنابراین دادگاه به اعتراض شما رسیدگی نکرده و پرونده را می بندد. 

 

جواب منفی معمولاً چهار سال معتبر است.اگر در عرض این مدت به سوئد برگردید شما را از نواخراج و برمیگردانند. آنوقت حق رسیدگی و پشتیبانی ازاداره مهاجرت را ندارید. 

 

بازگشت

از روزی که جواب رّد معتبر و به اجرا گذاشته میشود، در زمان محدودی میتوان بطور داوطلبانه کشور را ترک کرد. در برگه تصمیم شما زمان آن قید شده و خود مسئول تَرک به موقع از کشور هستید. شما ازادارهٔ مهاجرت جهت بازگشت به کشورتان و یا کشوردیگری که در آنجا حق اقامت دارید، میتوانید کمک دریافت کنید. بطور مثال ادارهٔ کل امور مهاجرت با رابط هائی که در کشورتان دارد تماس گرفته و یا برای رزرو بلیط به شما کمک میکند. بعضی از اشخاص میتوانند حتی کمک مالی جهت تسهیل راه اندازی زندگی  مجدد در کشور خود دریافت کنند. اگرمایلید بیشتربدانید از مسئول خود دربارهٔ به اصطلاح کمک استقرار مجدد سؤال نمائید.

 

اگر کشور را درمدت زمان ذکر شده در تصمیم ترک نکنید شما را ممنوع الورود میکنند. آنوقت به مدت یکسال حق بازگشت به کشورهای منطقه شِنگِن، بلغارستان و یا رومانی را ندارید. این مهم است که شما خودتان پیگیرشوید که کی باید کشور را ترک کنید. 

 

اگر جواب منفی گرفته و در مدت بررسی پرونده همکاری نکرده باشید میتوان تا حداکثر پنج سال ممنوع الورود شوید. این بسیارمهم است که بطور مثال مشخصات وهویت واقعی خود را نشان دهید. 

 

اگرهمکاری نکنید

اگر ادارهٔ مهاجرت بر این نظرباشد که شما برای بازگشت خود همکاری نمیکنید، اداره مهاجرت این حق را دارد که پول روزانهٔ شما را تقلیل دهد، شما را زیرنظرداشته باشد ویا در توقیف نگهدارد. زیرنظر بدین معنی است که شما باید خود را بطور مرتب سروقت و درجاهای مشخص ثبت کنید. و دیگراین که شما پاسپورت و یا دیگر مدارک شناسائی را تحویل دهید. درتوقیف بودن یعنی در مکان بسته ای زندگی کرده و اجازهٔ بیرون رفتن ندارید. 

 

اگر ادارهٔ مهاجرت تشخیص دهد برگرداندن و یا اخراج بخاطر عدم همکاری شما عملی نیست، این اداره مسئولیت اجرای اخراج را به پلیس واگذار می کند. دراینصورت پلیس این حق را دارد که شما را دنبال و تعقیب کند. وهمچنین این حق را هم  دارد که شما را بزور اخراج کند. 

 

اطلاعات جدید

اگر بعد از جواب رّد نهائی اطلاعات جدیدی پیش آید، اداره مهاجرت میتواند بررسی کند که آیا این اطلاعات میتواند سبب جلوگیری از اخراج شما شود. بطور مثال وضعیت کشور شما بدتر شده و یا شما به بیماری سختی دچارشده اید. اداره مهاجرت با تصمیم خود و یا بعداز درخواست شما این بررسی را انجام میدهد. 

 

دلائل پناهندگی

 

کشور سوئد زیر معاهدهٔ پناهندگی سازمان ملل متحد و مقررات مشترک کشورهای مشترک اروپا را امضاء کرده است. این بدین معنی است که سوئد باید کلیهٔ درخواستهای پناهندگی را انفرادی بررسی کند. سوئد باید به شما که پناهنده هستید و یا اینکه احتیاج به محافظت به دلایل دیگری دارید، اجازه اقامت بدهد. اداره مهاجرت در درجه اول بررسی میکند که آیا شما پناهنده هستید و بعد از آن نیازمبرم به محافظت و در آخر احتیاج به حمایت دارید. 

 

پناهنده

بر طبق معاهدهٔ پناهندگی، قانون سوئد و مقررات اروپا شما در صورتی پناهنده هستید که با دلائل محکم بخاطر ترس از تعقیب به دلیل:

 

نژاد

ملیّت

‌برداشت سیاسی یا مذهبی

جنسیّت

گرایش جنسی

متعلق به گروه خاصّی از جامعه

امکان دارد این تعقیبها زیر سر اداره های آن کشور باشد. ولی میتواند به این صورت هم باشد که اداره ها بخاطر تعقیب اشخاص و یا گروه هائی ، آن حمایت و حفاظت لازم را از شما نکنند. 

 

حتی اگر وضعیت پناهنده را نداشته باشید بعنوان نیاز به محافظت حق گرفتن اقامت را دارید. میتواند نیاز به محافظت و یا نیاز به پناهجوئی گزینه ای باشد. 

 

نیاز به  پناه  گزینه ای

شما بر طبق قانون بعنوان شخص نیاز به پناهجوئی  گزینه ای هستید چنانچه در معرض خطر: 

 

محکوم مجازات به مرگ

در معرض تنبیه بدنی، شکنجه و یا رفتار ومجازات غیرانسانی وتحقیرآمیز

بعنوان فرد غیر نظامی احتمال آسیب دیدن شدید

 بخاطر برخورد مسلحانهدیگر افراد نیاز به  پناهجوئی

بر طبق قانون شما جزو دیگر افراد نیاز به  پناه به این دلائل هستید که:

 

جنگ مسلحانهٔ داخلی یا خارجی و یا به خاطر اختلافات شدید در کشورتان

احساس ترس از در معرض خطر قرار گرفتن جدّی سوءاستفاده

بخاطر فاجعه طبیعی محیط زیست نمیتوانید به کشور خود برگردید.ع عبارت دیگر نیاز به پناهجوئی  فقط در قانون سوئد است و فقط در سوئد اعتبار دارد.

اگر مایلید بیشتر بدانید

 

از شما به چندین جلسات دعوت خواهد شد که در آنجا اطلآعات مطالب مهمی که باید در زمان انتظار بدانید داده میشود. مسئول شما توضیحاتی پیرامون کمکهائی که مثلاً در مورد مسکن، مالی، درمان و مدرسه کودکان به شما میدهد. واحد پذیرش در صورت بودن مطلب جدیدی درمورد درخواست شما وقت ملاقات به شما خواهد داد. وقتی که جوابی دریافت میکنید یک مسئول مفهوم آن تصمیم را برای شما توضیح خواهد داد.

مراحل درخواست پناهندگی در آلمان؛ پناهندگی به چه کسی تعلق می گیرد؟ 

حنیف حیدرنژاد

با سرکوب اعتراضات مردمی در چند ماه گذشته در ایران، موجی از پناهجویان ایرانی به کشورهای مختلف سرازیر شده است. در آلمان نیز تعداد متقاضیان پناهندگان ایرانی افزایش چشم گیری پیدا کرده است. درحالی که آمار متقاضیان ایرانی در آلمان در سراسر سال 2008 ، 815 نفر بود، این تعداد تا پایان ماه نوامبر 2009 ، 1035 نفر اعلام شده است. ( آمار نهائی سال 2009 بعدا به اطلاع خواهد رسید.) باید توجه داشت که شرایط پیش آمده در ایران دلیلی نخواهد بود که به متقاضیان ایرانی که به آلمان می آیند به طور اتوماتیک قبولی پناهندگی داده شود. 

 

مسلما شرایط سیاسی پیش آمده در ایران و اخبار و اطلاعاتی که در اختیار دولت آلمان قرار دارد، رسیدگی به درخواست های واصل شده به اداره فدرال در امور پناهندگی را راحت تر کرده و به همان میزان نیز شانس قبولی پناهندگی بالاتر خواهد رفت. اما باید توجه داشت که در ضمن از سوی دولت آلمان و ادارات مختلف آن، نوعی بدبینی نسبت به پناهجویانی که در آلمان درخواست خود را ارائه میدهند وجود دارد. اساس این بدبینی بر این پایه است که بسیاری از پناهجویان واقعا مشکل سیاسی نداشته و می خواهند تحت عنوان درخواست پناهندگی سیاسی، از قانون پناهندگی "سوء استفاده" کرده و هدفشان هم این است که از کمکها و امکانات دولتی استفاده کنند. نتیجه این بدبینی، سخت گیری به هنگام رسیدگی به پرونده، بویژه در موقع انجام مصاحبه پناهندگی می باشد. 

 

نوشته حاضر با این هدف تنظیم شده تا به فراریان از جهنم جمهوری اسلامی کمک کند تا اطلاعات اولیه در مورد مراحل پناهندگی در آلمان را بدست آورند. همچنین به این خاطر که  آنان را به حقوق خود و شرایط قبولی پناهندگی در آلمان آشنا ساخته تا اگر بدلیل فرار از کشور و به دلیل فشارهای روحی، آمادگی و تمرکز لازم برای ارائه دلایل پناهندگی خود را ندارند، بتوانند از طریق کسب این اطلاعات شناخت و اعتماد به نفس لازم را بدست بیاورند. به امید روزی که مردم و استعدادهای ایران، ناگزیر به ترک خاک خود نشده و بتوانند در همانجا منشاء پیشرفت برای مردم و سرزمین خود باشند.

 

***

 

قوانین مرتبط با پناهندگی

رسیدگی به درخواست پناهندگی در آلمان بر اساس ماده 16a قانون اساسی و نیز مواد 25 و 60 قانون اقامت (AufenthG) انجام می گیرید. اگر کسی در آلمان میخواهد درخواست پناهندگی دهد، قبل از هر چیز باید مطمئن باشد که شرایط ذکر شده در مواد فوق را دارا می باشد. کلیه اداراتی که در آلمان با پناهجویان و پناهندگان در ارتباط هستند، بر مبنای قوانینی که در این زمینه وظایف آنانرا تعریف و مشخص کرده است کار می کنند. کلیه نامه هائی که متقاضی پناهندگی از بدو معرفی خود تا مراحل بعدی دریافت می کند، بر اساس مواد مختلفی از این قوانین است که در نامه ها به آن استناد می گردد. 

- قانون اقامت (Aufenthaltgesetz) شرایط مربوط به پذیرش پناهندگی و اقامت را مورد برسی قرار میدهد. 

- قانون آئین دادرسی پناهندگی (Asylverfahrensgesetz) مراحل اداری کار از جمله تعیین محل زندگی را مشخص می کند.

- قانون خدمات ویژه پناهجویان (Asylbewerberleistungsgesetz) امکانات زیستی، بهداشتی و درمانی و نیز خدمات نقدی و جنسی ای که به متقاضی پناهندگی تعلق میگیرد را تعیین مینماید. 

 

مراحله معرفی و ثبت نام و تعیین هایم (کمپ) پناهندگی

متقاضی پناهندگی موظف است بعد از رسیدن به خاک آلمان خود را به ادارات پذیرش پناهندگی معرفی کند. اداره ای که وظیفه ثبت نام متقاضی پناهندگی را به عهده دارد، اداره فدرال در امور مهاجرت و پناهندگی (Bundesamtes für Migrationund Flüchtlinge) می باشد که اصطلاحا به بوندس آمت معروف است. در برخی ایالات یک و در برخی دیگر از ایالت بزرگ تر و پر جمعیت تر دو یا سه مرکز برای معرفی و ثبت نام پناهجویان وجود دارد. (آدرس این مراکز در ایالت های مختلف) در این مراکز مشخصات اولیه فرد متقاضی پناهندگی سؤال می شود، اگر مدارکی دارد از وی تحویل گرفته می شود، از وی انگشت نگاری بعمل میاید، از او عکس گرفته می شود. بعد از طی این مراحل و بر اساس یک برنامه کامپیوتری، "هایم پذیرش اولیه" و شهری که در آن از وی مصاحبه بعمل میآید، تعیین و متقاضی پناهندگی به آنجا تقسیم می شود. 

تنها آندسته که همسرشان یا بچه زیر 18 ساله آنها قبل از خودشان به آلمان آمده باشد، با ارائه اسم و آدرس و با اثبات رابطه خانوادگی، میتوانند به محل عضو قبلی خانواده تقسیم شوند. در مورد افراد بیمار نیز فقط در شرایط خاصی، که بسیار سخت می باشد، جابجائی به شهر دیگر نیز ممکن است.

 

مصاحبه و بازپرسی برای بررسی دلایل پناهندگی

در زمانی که متقاضی پناهندگی در هایم پذیرش اولیه است، از سوی اداره اداره "بوندس آمت به او  قراری داد می شود و کارمند اداره "بوندس آمت" در محل این اداره با متقاضی پناهندگی در مورد دلایل پناهندگی اش با او مصاحبه انجام می دهد. سؤال و جوابها در این مرحله توسط یک مترجم" قسم خورده" ترجمه می شود. 

مصاحبه، مهمترین مرحله در کل مراحل مربوط به درخواست پناهندگی می باشد. اگر فرد در این مرحله موفق شده و قبولی پناهندگی بگیرد، زندگی او در آلمان راحت تر پیش خواهد رفت. اما اگر موفق نشده و جواب رد بگیرد، چندین سال طول خواهد کشید تا مجددا شانس حضور در دادگاه و اثبات دلایل پناهندگی اش را بدست بیاورد. از این رو مهمترین نکته این است که متقاضی پناهندگی قبل از مصاحبه، حتما از طرف یک وکیل یا مرکز مشاوره در مورد اهمیت این مرحله مطلع و توجیه گردد.

 

متقاضی پناهندگی می تواند قبل از معرفی خود وکیل بگیرد و در جریان بازپرسی از وکیل بخواهد که وی را همراهی کند. اما داشتن وکیل در این مرحله الزامی نیست. همچنین متقاضی پناهندگی می تواند اگر مایل باشد یک فرد قابل اعتماد خود را با خویش بهمراه ببرد.

همیشه و قبل از شروع بازپرسی این سؤال از متقاضی پناهندگی پرسیده میشود که آیا سالم هستید و آماده اید که در مصاحبه شرکت کنید؟ در صورتی که متقاضی زیر فشار و ناراحتی های جسمی و روحی باشد یا داروهائی مصرف کند که بر تمرکز او اثر منفی دارد، لازم است به بازپرس گفته شود. در شرایط روحی شدیدی که شخص ناگزیر شده کشور خود را ترک کند و نظر به دشواریها و فشارهای روحی مسیر فرار از کشور تا رسیدن به آلمان، قابل درک است که متقاضی پناهندگی تمرکز و آرامش لازم برای بیان دقیق و منسجم دلایل پناهندگی خود را نداشته باشد. در چنین شرایطی مراجعه به وکیل توصیه می شود.

 

متقاضی زن، در صورتی که دلایل پناهندگی او مسائل اخص زنان را شامل شود و در صورتی که برای مصاحبه شونده مشکل باشد که با یک بازپرس یا مترجم مرد در مورد مسائلش حرف بزند، می تواند درخواست کند که مایل است مصاحبه اش با یک بازپرس و یا مترجم زن انجام شود.

 

 پناهندگی به چه کسی تعلق می گیرد؟

بر اساس ماده 16a قانون اساسی آلمان"کسی که تحت تععیب سیاسی باشد می تواند موقعیت پناهندگی بدست آورد." آنچه در این ارتباط مهم است "تحت تعقیب بودن" است. بنابر این صرف فعال سیاسی یا مخالف یک رژیم دیکتاتوری بودن کافی نیست تا به آن دلیل به کسی پناهندگی داده شود. همچنین موضع انتقادی و در صف مخالفان بودن نیز به تنهائی کافی نمی باشد. 

از طرف دیگر علت تحت تعقیب بودن مهم می باشد. ممکن است یک نفر از طرف یک رژیم حاکم تحت تعقیب باشد ولی نه به دلیل سیاسی، بلکه به دلایل دیگر. اگر  فردی بدلیل فعالیت یا گرایش مذهبی خاصی تحت تعقیب بوده یا امنیتش در خطر قرار گرفته باشد، و یا اگر این امکان وجود داشته باشد که بدلیل قوانینی که در آن کشور وجود دارد آن فرد در صورت اخراج به کشورش در معرض خطر جدی قرار گرفته و ممکن باشد بر علیه او حکم اعدام صادر شده یا شکنجه و زندانهای طویل المدت در انتظارش باشد، (مثلا همجنسگرائی، رابطه خارج از ازدواج) ، در چنین مواردی نیز درخواست پناهندگی فرد، مورد بررسی قرار می گیرند. 

 

توجه: زمانی که از تحت تعقیب بودن صحبت می شود، پاسخ به سؤالات زیر به وکیل کمک می کند تا درخواست پناهندگی برای شما را بطور موثرتری تنظیم کند:

چه فعالیتی داشته اید، از چه زمانی، با کدام انگیزه و زمینه قبلی، آیا در ارتباط با یک گروه و سازمان شناخته شده بوده است یا یک حرکت مستقل بوده است، روند تکاملی این فعالیتها چگونه بوده است، از کجا می توان ادعا کرد که این فعالیتها ماهیت ضد رژیمی داشته است یا بر خلاف قوانین حاکم بوده است، به چه دلیل رژیم روی این فعالیتها حساس بوده و اساسا چه ضرری به رژیم می رسانده است، این فعالبتها چگونه برای رژیم لو رفته است، اگر یک کار گروهی بوده است آیا بقیه افراد گروه نیز شناسائی شده اند، آیا رژیم در صدد دستگیری شما و دیگر اعضاء گروه بر آمد، چه افرادی دستگیر شدند، سرنوشت آنها چه شد، چطور شما دستگیر نشده یا اگر دستگیر شده بودید، چطور آزاد شده یا موفق به فرار شدید، از زمان مخفی شدن تا خروج از کشور در کجا بودید، پول و هزینه خروج از کشور را چگونه تهیه کردید، اگر بطور قاچاقی از کشور خارج شدید، چگونه قاچاقچی را پیدا کردید و با چه پاس و مشخصاتی از کشور خارج شدید، اگر بطور فرضی به کشور خود برگردانده شوید چه خطری در انتظار شماست؟ و سوالاتی دیگر از همین دست.

 

مسیر راه

در جریان بازپرسی و انجام مصاحبه در اداره "بوندس آمت"، از متقاضی پناهندگی در مور چگونگی خروج از کشور و چگونگی ورود او به آلمان سوال خواهد شد. اگر دلایل تحت تعقیب بودن متقاضی پناهندگی در کشورش، از طرف بازپرس پذیرفته شده باشد، و اگر متقاضی بتواند اثبات کند که بصورت مستقیم و هوائی وارد آلمان شده است، در این حالت به او موقعیت پناهندگی بر اساس ماده 16a داده خواهد شد. 

 

کشورهای مجاور و همسایه آلمان و نیز تعدادی دیگر از کشورها به عنوان " کشور امن ثالث" بحساب می آیند. بر اساس استدلال "اداره بوندس آمت" کسی که واقعا جانش در کشورش در خطر بوده و از یکی از این کشورها عبور و خود را به آلمان رسانده است، می توانسته در همآنجا درخواست پناهندگی کرده و لزوما نمی بایستی درخواست خود را در آلمان ارائه بدهد. بنابراین اگر متقاضی پناهندگی ویزای "شنگن" داشته باشد، درخواست وی به کشور صادر کننده ویزا فرستاده شده و پس از تائید و موافقت کشور صادر کننده ویزا، پرونده فرد متقاضی در آلمان بسته و به او برگه ای داده می شود تا با آن خودش را به همان کشور صادر کننده ویزا معرفی کند.  

 

تصمیم گیری و قضاوت در مورد صحت دلایل پناهندگی چگونه انجام می شود؟

در بررسی درستی یا نادرستی ادعای پناهندگی، فرد متقاضی باید بازپرس اداره "بوندس آمت"  را به دو روش قانع کند:

الف-  اثبات ؛ یعنی از طریق ارائه سند واقعی که بتوان آنرا ارائه داد. در این حالت، تنها اصل سند قابل قبول است و نه کپی آن. 

طبعا اگر کسی هنگام مصاحبه، سندی نداشته باشد اما ادعا کند که می تواند بعدا آنرا ارائه دهد، فرصت محدودی به اینمنظور به وی داده خواهد شد. 

ب-  اقناع و به باور رساندن ؛ اگر متقاضی پناهندگی نتواند سند و مدرکی در اثبات ادعا های خود ارائه دهد، باید بتواند دلایل خود را به صورتی "منطقی و قابل قبول و عاری از تناقض" برای بازپرس بیان کرده و به تمام سوال و جواب های او پاسخ داده و او را در مورد حقیقت و صحت داشتن داستان زندگی اش به باور برساند. در این ارتباط بیان دقیق و همراه با جزئیات حوادث، بسیار ضروری است.

نکته مهم:رسیدگی به درخواست پناهندگی "ایندویدوئل" می باشد. یعنی هر فرد باید در مورد شخص خود و دلائلی که به خود او مربوط  می شود و خطری که متوجه شخص او بوده است توضیح دهد. اگر فرد متقاضی شرایط عمومی کشور را برجسته کرده و ادعا کند چون در کشور اعدام و شکنجه و ... هست، پس جان او هم در خطر بوده است، اینگونه "کلی گوئی ها" مورد نظر قرار اداره بوندس آمت قرار نمی گیرد. حتی اگر فردی از اعضاء خانواده متقاضی پناهندگی دستگیر یا حتی اعدام شده باشد، این موضوع به تنهائی و به خودی خود دلیلی برای دادن قبولی پناهندگی به فرد متقاضی پناهندگی نخواهد بود. بلکه او باید دلایل شخصی خودش را توضیح داده یا بتواند دقیق و روشن توضیح دهد که چه ارتباطی بین آنچه که برای عضو خانواده اتفاق افتاده، با خطری که اکنون متوجه او می باشد وجود دارد.

 

جواب قبولی

اگر متقاضی پناهندگی اثبات کند یا بتواند به باور برساند که جانش در کشورش در خطر بوده  یا در صورت باز گردانده شدن به کشورش می تواند جانش به خطر بیافتد، و اثبات کند که هوائی و مستقیم وارد آلمان شده، به او قبولی پناهندگی بر اساس ماده 16aاعطا خواهد شد. 

اگر نتواند ورورد مستقیم و هوائی خودش را اثبات کند، اما با این وجود اثبات کند یا بتواند به باور برساند که جانش در کشورش در خطر بوده  یا در صورت باز گردانده شدن به کشورش می تواند جانش به خطر بیافتد، قبولی پناهندگی بر اساس بند 1 از ماده 60 و یا بند 2 تا 7  از ماده 60 قانون اقامت به او تعلق خواهد گرفت. تفاوت های هر یک از این موارد را می توان از وکیل یا یک مشاور در امور پناهندگی سوال کرد.

 

جواب منفی 

در صورت رد درخواست پناهندگی، سه گونه جواب منفی از سوی بوندس آمت قابل انتظار است:

- بی پایه و اساس (unbegruendet): این در حالتی است که متقاضی نتوانسته دلایل خود را با سند اثبات کرده و همچنین نتوانسته در سوال و جواب ها بازپرس را نسبت به واقعی بودن داستان زندگی اش قانع و به باور برساند. معمولا در این گونه جواب رد، بازپرس دلیل اصلی خود را  یا تناقضات در گفته های متقاضی پناهندگی اعلام می کند ( و اگر دو نفر باشند، تناقض در گفته های مثلا زن و شوهر با هم و ...) و یا تاکید می شود که گفته ها ی متقاضی پناهندگی قابل باور نبوده است. در اعتراض به این جواب رد، فرد متقاضی دو هفته فرصت دارد تا به دادگاه شکایت کند. تنظیم شکایت حتما باید توسط وکیل انجام شود.

 

- آشکارا بی پایه و اساس (offensichtlich unbegruendet): این در حالتی است که مشخص شود مدارکی که فرد متقاضی پناهندگی ارائه کرده، جعلی است و یا در تحقیقات اداره بوندس آمت و استعلام از سفارت آلمان یا ادارات دیگر، مشخص شود که گفته های متقاضی پناهندگی برخلاف حقیقت است. در اعتراض به این جواب رد، متقاضی تنها یک هفته فرصتدارد تا به دادگاه شکایت کند. تنظیم شکایت حتما باید توسط وکیل انجام شود.

 

- ناوارد (unbeachtlich): این در صورتی است که متقاضی پناهندگی، ویزای یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا راداشته یا قبل از ورود به خاک آلمان از یک کشور امن ثالث عبور کرده باشد. در این حالت به درخواست پناهندگی او رسیدگی نمی شود و در صورت تائید و اعلام موافقت کشور صادر کننده ویزا، یا کشور امن ثالث، متقاضی به آن کشور فرستاده خواهد شد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 117
  • کل نظرات : 741
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 24
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 66
  • باردید دیروز : 28
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 229
  • بازدید ماه : 665
  • بازدید سال : 5,241
  • بازدید کلی : 381,221