loading...
خدا2
ایوب بازدید : 201 پنجشنبه 15 مرداد 1394 نظرات (0)

فراموشی و آلزایمر, کاهش حافظه, ضغف حافظه, تقویت حافظه

 

بدن ما برای متابولیزم صحیح، تولید آنزیم ها، هورمون ها و عملکرد صحیح بخش های مختلف خود نیازمند ویتامین ها و مواد معدنی می باشد، کمبود یا ازدیاد هر یک از مواد معدنی و ویتامین ها می تواند بر متابولیزم بدن و در تولید آنزیم ها، هورمون ها و عملکرد بخش های مختلف بدن ایجاد اختلال نماید و سبب بروز انواع بیماری ها از مشکلات حافظه گرفته تا افسردگی، کم خونی، ریزش مو و... شود.

 

مشکلات مربوط به حافظه شامل 2 قسمت می باشد:

 

1. فراموشی و ضعف حافظه

 

2. آلزایمر

 

که در این مقاله هر کدام را جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.

 

فراموشی و ضعف حافظه :

 

فراموش کردن کارهای روزانه، عدم اطمینان از بستن در خودرو و یا آپارتمان، گم کردن زمان، از اتاقی وارد اتاق دیگر می شوید و از خود می پرسید به منظور انجام چه کاری وارد این اتاق شدم؟ عدم توانایی در به یاد سپردن شماره تلفن ها و موارد دیگر، هر فرد ممکن است این حالت های فراموشی و ضعف حافظه را به طور کوتاه مدت یا گاهی دراز مدت تجربه نماید و افزایش سن ظاهراً نقش مهمی در ایجاد آن ایفا نمی کند. در تمامی گروه های سنی از جوانان تا افراد مسن ممکن است این حالات دیده شوند. عوامل فیزیکی و روانی مختلفی در ایجاد آن نقش دارند که به اختصار برخی از آن ها را بررسی می کنیم:

 

عوامل روانی:

 

1. خواب و استراحت  کم: کم خوابی و عدم استراحت کافی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در ایجاد اکثر بیماری ها در کنار تغذیه بد است، که معمولاً نادیده گرفته می شود. فرد طی روز از سیستم اعصاب سمپاتیک خود استفاده می نماید که باعث مصرف انرژی و خستگی بدن شده این سیستم با سیستم اعصاب پاراسمپاتیک تنظیم و متعادل می شود، که وظیفه آن بازسازی بدن و باز یافت انرژی است، سیستم اعصاب پاراسمپانیک معمولاً در هنگام خواب و استراحت عمل می نماید به همین دلیل زمان خوابیدن را زمان تعمیر و نگهداری بدن می نامند، چنانچه شما خواب کافی ندارید راندمان فیزیکی و ذهنی شما دچار مشکل می شود. (جهت مطالعه مقاله بی خوابی اینجا کلیک کنید)

 

2. استرس: هر گونه استرس اعم از زندگی در شهرهای شلوغ، استرس عاطفی، اقتصادی و... سبب تضعیف غدد درون ریز و به هم خوردن سطح مواد معدنی بدن می گردد. هرگاه شخصی تحت استرس قرار می گیرد غدد آدرنالین(فوق کلیوی) به کمک بدن شتافته و با تولید هورمون های مختلف به بدن کمک می کند تا از حالت فشار و استرس خارج شود به همین دلیل ممکن است شما بارها هنگام استرس دردی در ناحیه کلیه ها احساس کرده باشید، این امر موجب مصرف مقدار زیادی عنصر روی و منیزیوم توسط بدن می گردد، استمرار استرس موجب مصرف بیشتر و در نهایت تخلیه ذخایر روی، منیزیوم و برخی دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی و به هم خوردن توازن آن ها در بدن می گردد. بسیاری از مواد معدنی و ویتامین هایی که هنگام استرس از بدن فرد حذف می شوند جهت فعالیت صحیح ذهن و حافظه مورد نیاز می باشند و کمبود آن ها سبب تضعیف حافظه می شود. (جهت مطالعه مقاله استرس چگونه بدن را تخریب می نماید اینجا کلیک کنید)

 

3. عدم استفاده از ذهن و حافظه: یادگیری مثل ورزش ذهن را پرورش می دهد، عدم استفاده از حافظه موجب تنبل شدن آن می شود.

 

عوامل بیوشیمی دخیل در تضعیف حافظه و ایجاد فراموشی:

 

1. کمبود ویتامین های گروه B: بخصوص ویتامین B1 ،B12 برای عملکرد صحیح ذهن مثل اکسیژن حیاتی هستند. کمبود آن ها موجب کم حافظه شدن، گیجی، افسردگی و سایر علائم ذهنی می شود.

 

2. کمبود روی و یا ازدیاد مس: عدم تعادل مس تأثیر عمیقی بروی سیستم اعصاب مرکزی می گذارد، مس تقویت کننده فعالیت مغز قدیم(Old Brain) جایی که مربوط به احساسات و عاطفه است و عنصر روی تقویت کننده مغز جدید(کرتکس) بخشی از مغز که مربوط به استدلال، منطق و... می باشد، وقتی میزان مس در بدن افزایش یابد، فرد تمایل به استفاده از مغز قدیم خود را دارد. به این بخش از مغز، مغز حیوانی، مغز احساسات نیز گفته می شود. در این زمان انواع حالت های عاطفی و احساسی در فرد افزایش می یابد.

 

بیش از 20 نوع مشکل روحی و روانی رابطه مستقیم با عدم تعادل مس در بدن دارند از جمله فراموشی، انواع افسردگی، بی خوابی و اضطراب، خشونت، اختلال حواس، وسواس، اختلال دو قطبی، هراس شدید، اسکیزوفرنی و دیگر بیماری ها مانند میگرن، عصبی بودن، مه مغزی، رویا پردازی، تمامی بیماری های ذکر شده بعد از متعادل کردن مس در بدن به طور شگفت آوری از بین می رود. (جهت مطالعه بیماری ازدیاد مس اینجا کلیک کنید)

 

3. کمبود منیزیم و منگنز : این دو عنصر برای متابولیزم قند در بدن حیاتی هستند، کمبود آن ها موجب افت قند خون می شود، فعالیت مغز به شدت وابسته به سطح ثابت قند خون است. وقتی سطح قند خون متغیر باشد باعث افت انرژی، کم شدن راندمان مغز، فراموشی، نوسانات خلق و خوی و.. می شود.

 

4. کمبود اسیدهای چرب Omega 3: کمبود آن ها موجب سخت شدن غشای سلولی می گردد و همچنین جز مواد لازم جهت متابولیزم بدن و فعالیت مغز می باشند.

 

5. کم خونی: کم خونی باعث کاهش خون رسانی به مغز و افت راندمان ذهنی فرد می شود.(جهت مطالعه بیماری کم خونی اینجا کلیک کنید)

 

درمان:

 

با آنالیز مو سطح عناصر و مواد معدنی بدن اندازه گیری شده و با تنظیم آن ها علاوه بر کارایی بهتر حافظه و ذهن، متابولیزم بدن نیز اصلاح شده که موجب افزایش سطح انرژی و سلامت عمومی بدن می گردد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره برنامه های درمانی ما اینجا کلیک کنید.

 

آلزایمر:

 

این نوع زوال عقل و کم شدن حافظه اکثراً در افراد مسن دیده می شود، در زیر برخی از علل آن را به اختصار بررسی می کنیم:

 

1. نارسایی کبد و کلیه ها: به نظر می رسد با افزایش سن ارگان های دفع سموم مانند کبد و کلیه ها فرسوده و کارایی خود را از دست می دهند، یبوست یکی از عوارضیست که اکثر بیماران مبتلا به آلزایمر با آن درگیر هستند، یعنی اسیدهای صفرایی به اندازه کافی تولید نشده و صفرا به درستی عمل نمی کند، با کاهش فعالیت صفرا و کبد که وظیفه دفع مواد اضافی از بدن را دارند، فلزات سنگین شروع به تجمع در کبد و بعد از پر شدن کبد در دومین بافت نرم بزرگ بدن که مغز است می نمایند و سبب آسیب به ساختارهای ظریف مغز و ایجاد اختلال در عملکرد آن و بروز فراموشی و حتی جنون می شوند. پس اولین توصیه به همگان: از کبد خود محافظت کنید و کبدتان از شما محافظت خواهد کرد.

 

2. در بسیاری از بیماران آلزایمری مغز آن ها دچار نوعی قارچ و یا مخمر می شود: نه تنها خود قارچ و مخمر باعث اختلال در فعالیت مغز شده، بلکه با ترشح الکل سبب کاهش هوشیاری می گردند، اولین گام فرد باید به طور کلی مواد قندی و کربوهیدرات های ساده مانند تمامی میوه ها و آب میوه ها را از برنامه غذایی خود حذف و کربوهیدرات های پیچیده مانند برنج، نان، سیب زمینی را نیز کاهش دهد. سپس به آرامی توازن شیمیایی بدن به حالت اولیه بر می گردد و این مشکل حل خواهد شد.

 

3. قرص های کاهش دهنده فشار خون: این داروها باعث کاهش نیروی قلب و فشار خون می شوند اما از طرفی دیگر موجب کاهش خون رسانی به مغز نیز می گردند، خیلی از داروها نیز اثر تخریب کننده به روی کبد، کلیه ها و مغز دارند.

 

توصیه می شود قبل از مصرف هر دارو لیست عوارض جانبی آن را بررسی و اگر کم شدن حافظه و هوشیاری جزو آن هاست، از مصرف آن بویژه در بیماران آلزایمری خودداری نمایید و در صورت اجبار به مصرف این داروها، دوز آن را تا جای ممکن کاهش دهید.

 

4. کمبود ویتامین B12: با افزایش سن و کاهش توان سیستم گوارش، جذب این ویتامین حیاتی نیز از طریق برنامه غذایی کم می شود، به تمامی افراد بالای 50 سال توصیه می شود این ویتامین را بصورت تزریقی و یا قرص های زیر زبانی استفاده نمایند، چنانچه مبتلا به فشار خون هستید قبل از مصرف با پزشکتان مشورت نمایید، همچنین ویتامین B12 فقط در منابع غذایی حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ وجود دارد و افراد گیاهخوار نیز بیشتر در معرض کمبود آن می باشند.

 

5. مواد شیمیایی و فلزات سمی: فلزات سمی مانند، سرب، جیوه، آلومینیوم و غیره از طریق آلودگی های محیط زیست مانند هوا، آب و غذا وارد بدن و موجب اختلال در عملکرد فلزات مفید می شوند و اگر میزان آن ها بیش از حد باشد با تجمع در بخش های مختلف بدن از جمله کبد، مغز موجب آسیب های جدی به این اندام ها به ویژه ساختارهای ظریف مغز می گردند.

 

6. عدم انجام فعالیت بدنی: عدم انجام فعالیت بدنی نیز باعث کاهش گردش خون و خون رسانی به مغز و افت عملکرد آن می شود.

 

درمان:

 

در روش درمانی ما با تنظیم سطح ویتامین ها، فلزات و مواد معدنی به اصلاح متابولیزم بدن و کارایی بهتر حافظه می پردازیم و با روش های طبیعی دفع مواد اضافی مانند سونا درمانی، تقویت کبد و کلیه ها، فلزات و مواد اضافی که موجب اختلال در عملکرد مغز و حافظه شده اند را از بدن خارج می نماییم که کمک فراوانی به کنترل آلزایمر و پیشیگیری از آن می نماید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 117
  • کل نظرات : 741
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 69
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 669
  • بازدید سال : 5,245
  • بازدید کلی : 381,225